keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Tykkään susta jos sä tykkäät musta

Luettelin edellisessä postauksessa pitkän listan ominaisuuksia, joita kaipaisin kumppanissa. Yksi asia on kaikessa yksinkertaisuudessaan se, että mies pitää minusta.

Toisessa ihmisessähän ihastuu ensisijaisesti siihen, miltä se toinen saa sinut itsesi tuntemaan. Jos hän nauraa vitseillesi, sinulla on hyvä olo. Jos hän pitää sinua älykkäänä, olet myös tyytyväinen. Jos hän viehättyy ulkonäöstäsi, et voi lakata hymyilemästä. Jos hän pitää sinua hyvänä ihmisenä, saatat jopa itsekin alkaa uskoa tähän. Ja jos hän pitää sinusta... niin...on helppo pitää ihmisestä, joka pitää sinusta. Mä taidan olla aika läpinäkyvä tässä mielessä. En naura jos miehen jutut ei oo musta hauskoja, en flirttaa, jos mies ei viehätä. En nyt mitenkään törkeäkään oo, mutta näillä näyttelijänlahjoilla sitten välttääkin turhat pyynnöt toisille treffeille ;)

5 kommenttia:

  1. Tässäpä mielenkiintoinen vahvistus omiin pohdintoihini.. :D

    Nettideittailussa naiset saavat paljon yhteydenottoja, jotka usein ovat sellaisia itsensä mainostus viestejä tai one linereita ilman yhtäkään oikeaa kysymystä (laitoin joskus feikki-profiilin, joten tiedän mitä sieltä tulee. Joo olen ollut tuhma! xD Mutta come on! Know your competition!), joten voin ymmärtää, miksi niihin turhautuu helposti. Normaali mies kuvallisellakin profiililla kuitenkin saa tuskin lainkaan yhteydenottoja joten typerälläkin viestillä nainen saa heti herätettyä kiinnostuksen. Usein ihmiset eivät taida jäädä miettimään, miten tämä ero vaikuttaa.

    Väitän, että suurin osa miehistä, tämän eron huomatessaan, pyrkii joko saamaan naisen huomion yrittämällä luoda itsestään mahdollisimman hyvää kuvaa (riikinkukkoilemalla) tai sitten yrittämällä ostaa naisen huomiota jotenkin.

    Itselläni, joskus aikoinaan huonon itsetunnon kanssa, naisten lähestyminen oli lähinnä jonkinlaista lahjomista ja huomion kerjäämistä, ja myöhemmin sitten ihmettelyä, kun sitä ei ikinä kelpaa.. lol. Mutta pienen oivalluksen jälkeen on ollut hyvin mielenkiintoista, miten helppoa on kuitenkin saada vastauksia ja treffiseuraa seuraamalla vanhaa viisautta: "tee muille, mitä toivot itsellesi tehtävän". Itse kaipaan kiinnostusta ja huomiota, joten kaiken avain tuntuu olevan pelkästään kiinnostuksen osoittaminen ja henkilökohtaisten kysymyksien esittäminen, luottaen siihen, että itse on niin mahtava tyyppi, että se paistaa ilman, että sitä yrittäisi millään lailla erikseen kertoa.

    "Tykkään susta, jos sä tykkäät musta" on todennäköisesti juuri se, miten ihmiset yleensä ajattelevat, mutta se tuntuisi myös olevan iso osa sitä Suomalaista kyräilykulttuuria.

    Ehkäpä juuri siksi, että ihmiset ajattelevat noin, päivästaisella sovelluksella tuntuu olevan hyvin helppo tutustua uusiin ihmisiin. "Jos mä tykkään susta, todennäköisesti sä tykkäät myös musta".

    Käytännössä siis "minä"-keskeinen ajattelu vs. "sinä"-keskeinen ajattelu treffailussa, on pohdintani aihe.


    Hmm.. Ehkäpä näissä mietinnöissä näkyy aika lailla myös se, että naiset joutuvat enemmän miettimään, miten välttää epätoivottuja lähestymisiä, ja miehet sitä, miten lähestyä kiinnostavia naisia. :D

    -asdfqwerty

    VastaaPoista
  2. Naulan kantaan. Juuri tuollaisia viestejä sieltä tulee. Ihailtavaa kenttätutkimusta ;) Ja ongelma on nimenomaan se, että kyllähän se mieskin kiinnostaa, mutta kaikkein eniten kiinnostaa mitä mieltä se mies on minusta ja kuinka paljon minun elämäni häntä kiinnostaa. Ja jos mies handlaa tämän oikein, niin sitten se mieskin kiinnostaa :)

    Totta, noin päin sanottuna, kyse on juuri tuosta suomalaisuudelle tyypillisestä ajattelutavasta, että ystävällisyyttä on turha jaella ilmaiseksi :) On saatava jotain vastineeksi. Se kv-seuran hauskuus onkin siinä, että silloin ollaan useimmiten lähtökohtaisesti ystävällisiä toisille, oltiinpa romattisesti kiinnostuneita tai ei. Myös suomalaisten naisten väliseen kanssakäymiseen kuuluu minun mielestä sellainen perusystävällisyys.

    Varsinkin aiemmin suomalaiset miehet aiheutti mussa sellaisen ystävällisyyslukon. Se perusjähmeys hämmensi ja edelleenkin hämmentää mua niin, että olen jotenkin tosi asiallinen. En siis mitenkään houkuttele miesparkojen parhaita puolia esiin :) KV-miehille mun on ollut paljon helpompi osoittaa pitäväni heistä, esimerkiksi hymyilemällä. Ehkä jo senkin takia, ettei se ole niin merkityksellistä - ei tarvitse pelätä, että ystävällisyyden osoittaminen tulkittaisiin liialliseksi kiinnostukseksi. Ja tämä perusystävällisyys on sitten ruokkinut tilannetta niin, että on myös syntynyt suhteita.

    Hmmmmm..... pitäiskö tässä sitten alkaa lähtökohtaisesti ystävällisemmäksi noita suomalaisia miehiä kohtaan. Yrittää saada positiivinen ketjureaktio aikaiseksi.

    Tai vaihtaa takaisin ulkkarimiehiin. ;)

    PS: Tuollainen mies/nainen-asetelma tässä varmasti on. Luontevalta tuntuu nimenomaan se, että mies on se kiinnostunut osapuoli.

    VastaaPoista
  3. >>>
    PS: Tuollainen mies/nainen-asetelma tässä varmasti on. Luontevalta tuntuu nimenomaan se, että mies on se kiinnostunut osapuoli.
    <<<

    Se ei tunnu yhtään luontevalta ja siihen väsyy todella äkkiä, jos toiselta ei tunnu saavan samanlaista vastinetta.

    Mulla on juuri nyt menossa kummallinen draama-sekasotku. Nyksä (ehkä) on vaikuttanut pitkään jotenkin etäiseltä ja useaan kertaan sanonut, ettei tiedä, mitä haluaa ja voiko vastata mun odotuksiini suhteen suhteen.

    En jaksa mokomaa välitilaa joten sanoin, että voidaan olla vain ystäviä, jos ei kerran etsitä samoja asioita, ja ajatus vaikutti olevan ok hänelle. Kunnes viikon kuluttua alkoi tulla loukkaantuneita puheluita, hänen huomattuaan minun laittaneen uuden profiilin..

    Otapa näistä sitten selvää. Ei aina jaksaisi jotain ihme pelejä.. >:(

    -asdfqwerty

    VastaaPoista
  4. Auts, pahoitteluni. Juu, luontevaa on vain se, että mies on alussa se, jolta tulee enemmän huomiota.

    Karvasta totuutta silmiin? Ettei ehkä olisi noin hankalaa, jos asiat olisivat kohdallaan..

    Mulla menee henkilökohtaisesti täysin hermot tuollaiseen "riiputtamiseen". Ettei tiedetä mitä halutaan ja lähetetään ristiriitaisia viestejä. Kessä tahansa pitäs olla naista tai miestä päättää kantansa ja pysyä siinä - ja myös kommunikoida se toiselle.

    VastaaPoista
  5. Kiitos!
    Joo.. Puhutaan asiat halki ja katsotaan sitten. :/

    -asdfqwerty

    VastaaPoista