keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Minä: Ihan Paras Täydellinen

Millainen profiiliteksti? Tämä on ehkä nettideittailun oleellisimpia kysymyksiä. Sitä ihannekumppania haetaan perusspeksien (ikä, koko ym) kautta, mutta sitten kun otoksen on saanut rajattua, niin huomio kiinnittyy profiilitekstiin.

Muokkasin nyt taas vaihteeksi omaa profiilitekstiäni ja on kiehtovaa huomata, miten suuri vaikutus sanavalinnoilla on. Kirjoitin profiiliin ensin, että en suhtaudu nettideittailuun kovinkaan kurttuotsaisesti, mutta että olen kuitenkin hakemassa ihan oikeaa elämänkumppania. Tunnin sisällä saan kolme viestiä varatuilta miehiltä! Uskomatonta. No, otetaan sitten nettideittailu kurttuotsaisesti! Kurvikkuuden mainitsemisen totesin jo aiemmin virheeksi. 

Oman profiilitekstin muokkauksessa voi helposti lipua neuroottisuuden puolelle. Mitä haluan korostaa, millaisen kuvan tämän asian kertominen antaa minusta? Täytyy kai vain hyväksyä, ettei täydellistä tekstiä ole olemassa ja luottaa siihen, että kyllä se persoona sieltä paistaa läpi, kirjoittipa mitä tahansa.

3 kommenttia:

  1. Mielenkiinnolla olen lueskellut läpi blogisi tässä samalla kun olen miettinyt oman perustamista. Nyt sitten tein senkin. http://hakupaalla.blogspot.com Tarjolla toivottavasti vähän erilaista miesnäkökulmaa asiaan, vaikka julkaisuja on vasta yksi.

    VastaaPoista
  2. Hello! En tajua miksi kommentoin tänne ollenkaan, mutta ehkä totean tämän enemmän itselleni kuin sinulle, että suhtaudun kovin pessimistisesti siihen, että elämänkumppanin kriteerit on tarkkaan hahmotettavissa.

    Ihmisen todellinen olemus ja hänen suhteensa toiseen ihmiseen näkyy vain heidän kohdatessaan, ja jakaessaan elämää. Itse olen ainakin huomannut, että vaikka olen oikein hyvä ihmisanalyytikko, niin jatkuvasti arvioin väärin sen ihmisen olemuksen joka saa minusta esiin sen parhaan olemukseni. Ehkä elämä, ja ihmissuhteet ovat jotain sumeaa logiikkaa, jossa sattumalla on olennainen osuus. Onnea etsintään.

    VastaaPoista
  3. Hei, hauska saada miesnäkökulmaa :) Onnea ja kärsivällisyyttä etsintään!

    Pete:
    Sumeaa logiikkaa ehdottomasti, mutta kyllä tietyihin kriteereihinkin uskon. Ne ei kerro kaikkea, mutta ne lisää tavalla tai toisella sen todennäköisyyttä, että jutusta voisi tulla jotain pitemmällä tähtäimellä. Esimerkiksi koulutuksen taso tai suhtautuminen uskontoon ja lastentekoon. Mutta sitten kun nämäkin kriteerit on jotenkin kohdillaan, mennään mun mielestä sinne sumealle puolelle. Vaikka toinen mätsäisi täydellisesti kriteereihin, niin just tuo voi jäädä toteutumatta - se ihminen ei tuo sinussa parhaita puolia esille. Ja joskus se ihminen joka tuo ne parhaat puolet esille, ei välttämättä vastaa noita muita kriteereitä ollenkaan. Monimutkaista.

    VastaaPoista